сряда, 30 септември 2009 г.

До Русе и обратно ...

Вчера успешно се прибрахме след разходката ни до Русе. Малко дългичко лъкатушихме по шосетата на републиката, но за сметка на тава спокойно и без какъвто и да е сериозен трафик. Ако не броим фиша който ми написаха за превишена скорост всичко щеше да е перфектно. Малко преди Плевен изскочиха двама от едни храсти и ме застреляха с радара. Резултата беше 101 при позволени 90 км/ч от което ще подпомогна бюджета с едни 30 лева. Здраве да е.
От друга страна прекараното време в Русе ще ми държи доста време влага. Оказа се че това е прекрасен град който трудно можеш да определиш като български. Архитектурата е доста силно повлияна от австрийската и германската, а чистотата навсякъде кефи всеки който се сблъсква с боклука из останалите градове (ще ме извиняват тези на които не съм посетил градовете и не съм ги отбелязал)
Най-много ми се набиха на очи котките. В тоя град те са навсякъде – по улиците, дворовете, заведенията, в краката на всички се мотат постоянно котки. Мявкайки се навират на всеки, което за моя малък човек беше като една малка коледа. Постоянно се опитваше да ги нахрани и гали. Явно скоро ще се сдобием с едно кълбо косми само не знам къде ще денем рибките.

петък, 25 септември 2009 г.

Петък е.
Не е най приятния ден от седмицата защото ни очаква и работна събота. Летаргията която ме е обхванала се затвърди и от едно интересно парче - Barcelona - Please Don't Go Времето е прекрасно и всяко излизане навън е празник за мен. Снощи с хлапето играхме доста навън заради последните слънчеви дни.